Oldal kiválasztása

Itt érdeklődhetsz az elhagyott tárgyadról:

  • Ha az autóbuszon veszítetted el, akkor az adott járat végállomásán
  • Ha egy buszállomáson veszítetted el, akkor az adott buszállomáson
  • Ha információra van szükséged keresd a Volánbusz ügyfélszolgálatát:
    Információs vonal: +36 1 382-0888 (H–P: 8:00–16:00)
    E-mail: info@volanbusz.hu (Feldolgozás csak munkaidőben.)

A Volánbusz így kezeli a talált tárgyakat

1. A talált tárgyak leadása, átvétele
1.1. A Szolgáltató alkalmazottai a járatokat végző autóbuszokat, az autóbusz-állomásokat és helységeiket rendszeresen átvizsgálják, hogy az utasok, illetve az azt használók nem hagyták-e, illetve nem vesztették-e el ott egyes poggyászaikat vagy egyéb tárgyaikat. A megtalált vagy mások által talált és átadott tárgyakat a Szolgáltató átmeneti időszakra megőrzi és igazolt tulajdonosa jelentkezésekor azt részére átadja.
1.2. Az autóbuszon, az autóbusz-állomásokon, megállókban talált és ismeretlen tulajdonosú tárgyak a találás helyszínén az autóbuszjárat vezetőjénél, illetve az autóbusz-állomásokon adhatók le megőrzésre.
1.3. A Szolgáltató megőrzésre nem vesz át nyilvánvalóan értéktelen vagy jelentéktelen értékű, továbbá egészségügyi kockázatot jelentőtárgyakat.
1.4. A Szolgáltató a talált tárgy leadásakor azt nyilvántartásba veszi. A nyilvántartás egy példányát a leadónak is alá kell írnia, igazolva a talált tárgyra, a megtalálásra vonatkozó be-jegyzések helyességét.

2. A talált tárgy megőrzése
2.1. A nyilvántartásba vett talált tárgyakat a Szolgáltató 3 hónap időtartamig megőrzi, ezt követen az át nem vett tárgyakat értékesíti. Az átvett, de romlandósága miatt, vagy más okból el nem tartható tárgy értékesítéséről a Szolgáltató a leadást követően haladéktalanul gondoskodik. A nem értékesíthető tárgyak megsemmisítésre kerülnek.
2.2. Egyes sajátos tárgyak (nemesfém, drágakő, muzeális tárgy, belföldi vagy külföldi fizetőeszköz, csekkek, utalványok, egyéb értékpapírok, okmányok, lőfegyver, lőszer stb.) leadása esetén a Szolgáltató a vonatkozó jogszabályok szerint jár el, illetve azokat más erre kijelölt szerveknek adja át őrzésre.
2.3. Ha a talált tárgy jelzéséből vagy rendeltetéséből a tulajdonosa vagy a talált dolog átvételére jogosult személy megállapítható, a Szolgáltató a megtalálástól számított 8 napon belül a tulajdonost vagy más átvételre jogosult személyt értesíti, és jelentkezése esetén részére a dolgot kiszolgáltatja.

3. Talált tárgyak visszaadása
3.1. A talált tárgyak kiszolgáltatása a leadás helyén történik. Ha a tárgy átvételére a jogosult csak az értékesítés után jelentkezik, a befolyt összeg kerül részére kifizetésre.
3.2. A Szolgáltató átvételre jogosultnak azt a személyt tekinti, aki kétséget kizáróan bizonyítja, hogy a tárgyat ő vesztette el vagy ő a tárgy tulajdonosa.
3.3. A talált tárgyat Szolgáltató az átvételről készülő elismervény ellenében adja át, amelyen az átadó és átvevő személyi adatai (név, lakcím, személyazonosító igazolvány száma), a megtalálás helye, ideje és a talált tárgy jellemzői, tartalma, állapota feltüntetésre kerülnek.

Frissítve: 2020.07.16. | Infó: volanbusz.hu

Hasznos neked ez a tartalom?
Támogasd a ttinfo.hu működését!